Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Ψευδομακεδονισμός: “Βολεμένοι” και “προστάτες”

Άρθρο του (ντόπιου) Παύλου Αλτίνη, δικηγόρου και πρώην νομάρχη Φλώρινας στην εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής" (6 Δεκεμβρίου 2009).

Δηλώθηκε από όλους: “Δεν υπάρχει πρόβλημα στην Μελίτη και στον Νομό Φλώρινας γενικότερα.” Σωστά! Η τεράστια πλειοψηφία των κατοίκων της Μελίτης και του Νομού Φλώρινας δεν ενστερνίζονται τις απόψεις περί υπάρξεως μη-Ελληνικής “Μακεδονικής μειονότητας”. Όμως οι λίγοι, οι πολύ λίγοι, που εμφανίζονται να ενστερνίζονται αυτές τις απόψεις, προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Οι λίγοι κρύβονται πίσω από τους πολλούς!
Αυτοί οι πολύ λίγοι, είναι οι “βολεμένοι”, για τους οποίους δημιουργείται η εντύπωση ότι αποτελούν τα “χαϊδεμένα παιδιά” του ελεγχόμενου από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ Ελληνικού κρατικού μηχανισμού. (Βεβαίως όταν λέμε “ΝΔ” και “ΠΑΣΟΚ” δεν εννοούμε τον ψηφοφόρο των δύο αυτών κομμάτων, ο οποίος και αυτός έχει πέσει θύμα, αλλά τα κυκλώματα που ελέγχουν τα δύο αυτά κόμματα.) Οι “βολεμένοι” είτε είναι διορισμένοι στο δημόσιο (και παράλληλα στην τηλεόραση δηλώνουν “κατατρεγμένοι” επειδή δεν τους διορίζουν στο δημόσιο!), είτε είναι πλούσιοι επιχειρηματίες, είτε είναι μεν ανεπάγγελτοι, πλην όμως έχουν οικονομική άνεση. (Πως διορίστηκαν στο δημόσιο; Που οφείλουν την επιχειρηματική τους επιτυχία; Πως τα καταφέρνουν να βγάζουν χρήματα χωρίς να εργάζονται; Γιατί ενώ αυτοί που κόπτονται περί δήθεν μειονότητος είναι “βολεμένοι”, ενώ οι άλλοι που αρνούνται τα περί μειονότητος δεν μπορούν να βολευτούν; Γιατί κανείς από τους ασχολουμένους με το θέμα δεν θέτει αυτά τα ερωτήματα;)
Εάν οι “βολεμένοι” δεν είχαν την προστασία, ή τουλάχιστον την ανοχή, του δικομματικά ελεγχόμενου κρατικού μηχανισμού, ούτε “βολεμένοι” θα ήταν, ούτε θα μιλούσαν περί δήθεν μειονότητος. Και είναι λάθος αυτό που ισχυρίζονται ορισμένοι “τους βολεύουμε για να μην μιλάνε”. Όσο “βολεύονται” τόσο περισσότερο μιλάνε! Μήπως τους “βολεύουν” για να μιλάνε;
Οι “βολεμένοι” αντιμετωπίζονται ως εργαλείο από “ανθρώπους του παρασκηνίου”, οι οποίοι καταδυναστεύουν τον νομό Φλώρινας εδώ και πολλά χρόνια. Αυτοί οι άνθρωποι του παρασκηνίου ελέγχουν πλήρως τον νομό της Φλώρινας λόγω των διασυνδέσεων τους με τις εκάστοτε ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Αυτοί οι άνθρωποι του παρασκηνίου είναι τα ίδια πρόσωπα που κάποτε εμφανίζονταν ως “υπερ-πατριώτες”. Στην πραγματικότητα ήταν κατʼ επάγγελμα πατριώτες και, μεταξύ των πολλών άλλων κακών που έχουν κάνει, έχουν δυσφημήσει και τον πατριωτισμό. Οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα στην μεν Φλώρινα εμφανίζονται ως “προστάτες” της δήθεν μειονότητος, στην δε Αθήνα ως “σωτήρες” της Ελλάδος. Ορισμένοι από αυτούς εμφανίζονται ως “ΝΔ” και άλλοι ως “ΠΑΣΟΚ”. Συνεργάζονται μεταξύ τους. Μονοπωλούν την ενημέρωση και των ηγεσιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της κοινής γνώμης. Είναι προνομιούχοι συνομιλητές του οποιουδήποτε έχει ηγηθεί στο παρελθόν και ηγείται σήμερα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι πρωθυπουργοί αλλάζουν, όμως οι “προστάτες” - “σωτήρες” παραμένουν ακλόνητοι και είναι οι εκλεκτοί όλων με δικομματική συναίνεση! Είναι οι εκλεκτοί των δημοσιογράφων. Έχουν τοποθετήσει δικούς τους ανθρώπους σε ευαίσθητες υπηρεσίες (π.χ. ΕΥΠ). Έτσι, έχουν καταφέρει από όλες τις πλευρές να περνούν τα μηνύματα που θέλουν, όπως θέλουν, όποτε θέλουν και να εμποδίζουν να ακουστεί η οποιαδήποτε φωνή δεν ελέγχεται από αυτούς. Και αυτό που θέλουν είναι αυτό που τους συμφέρει προσωπικά. Και αυτό που τους συμφέρει είναι να υπάρχει, να συντηρείται μειονοτικό πρόβλημα στην περιοχή του νομού Φλώρινας. Τους συμφέρει διότι έτσι λυμαίνονται μυστικά κονδύλια και αξιώματα. Η μεγαλύτερη “μπίζνα” στον νομό Φλώρινας πάντοτε ήταν, και παραμένει και σήμερα, η ενασχόληση με το δήθεν μειονοτικό. Αυτοί συντηρούν το πρόβλημα του ψευδομακεδονισμού, σε συνεργασία με “συναδέλφους” τους εκτός Ελληνικών συνόρων, με τους οποίους έχουν τα ίδια κοινά συμφέροντα.
Γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει ή, εάν έμαθε να ενημερώσει την κοινή γνώμη, αν αυτοί που προσκάλεσαν το σκοπιανό χορευτικό συγκρότημα “Τάνετς” στην Μελίτη στις 20-7-2008 διαφωνούν με τις απόψεις του “Ουρανίου Τόξου”; Θυμίζω ότι το εν λόγω συγκρότημα χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του κ. Γκρούεφσκι και αυτοχαρακτηρίζεται ως “πρέσβυς του ʽΜακεδονικούʼ πολιτισμού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες